Працівники Житомирського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у складі комісії розпочали роботу щодо перевірки стану готовності закладів освіти Житомирського району до нового 2021 – 2022 навчального року.
Цього року під час таких перевірок звертається увага на впровадження вимог нового санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Вони стосуються: стану утримання території, створення умов для дітей з особливими освітніми потребами, стану забезпечення меблями, створення умов для учнів початкових класів.
Особлива увага членів комісії приділяється питанню приведення приміщень та обладнання харчоблоків навчальних закладів відповідно до вимог санітарного законодавства, впровадження оновлених меню та норм харчування.
Крім того, з метою гарантування належної підготовки до нового навчального року та запобіганню захворювання на COVID-19, комісія перевіряє стан забезпечення освітніх закладів захисними масками, безконтактними термометрами, антисептичними, дезінфікуючими та миючими засобами, контейнерами для збору використаних захисних засобів, одноразовими паперовими рушниками.
Робота з перевірки готовності закладів освіти району до нового 2021 – 2022 навчального року триває.