Другий тиждень в районі триває виконання аграрними суб’єктами технологічних операцій комплексу весняно-польових робіт під урожай 2019 року.
ПП «Миролюбівське» (директор Швець В.І.) завершує виконання основних ранньовесняних обсягів робіт. В цьому господарстві, особливих проблем на час їх виконання не виникало і раніше. В підприємстві вже давно виконані ранні цьогорічні мінеральні підкормки озимих на площі у 1200 га.
Заслуговують на увагу посіви озимого ріпаку. Селянська аграрна мудрість не одного десятка років та професійний досвід самого Володимира Швеця разом з його надійними помічниками в особі Олександра Петелюка та Володимира Білоуса забезпечують організацію виконання польових робіт так, що щоденні обсяги сівби ранніх ярих є не меншими від 50-60 га. Сівбу ранніх зернових забезпечують лише три працівники, а висока продуктивність досягається завдяки новопридбаним трактору марки Джон Дір 3230 та посівному агрегату Potinqer.
У СПП «Лад» (директор Баранюк О.О.) також забезпечено своєчасне виконання перших доглядів за посівами озимих на площі понад 788 га. Упродовж тижня у цьому господарстві було забезпечено сівбу всіх прогнозованих ранніх ярих культур, пшениці, вівса та ячменю. Такі високі темпи виконання передбачених робіт у підприємстві вдається забезпечувати саме завдяки наявності у господарстві високопродуктивної техніки, якій приділяється постійна і особлива увага. Звичайно, що не меншого значення заслуговує високопрофесійний менеджмент самого Олександра Баранюка і висока профмайстерність працівників підприємства.
У СТОВ «Ліщинське» (директор Мазур О.В.) впродовж всього світлового дня забезпечується підготовка ґрунту для засіву дещо пізніших строків сівби ярими с/г культурами, зокрема соняшником, кукурудзою та соєю. Ранньовесняний догляд за перезимувавшими культурами, зокрема за пшеницею (967 га), ячменем (341 га) і ріпаку (645 га) виконано вчасно і відповідно до потреби з врахуванням фізичного стану с/г культур.
В цих господарствах на належному рівні не лише високоякісне виконання технологічних операцій, а й турбота керівників про здоров’я своїх працівників, висока організація робочих місць та техніка безпеки.