У районі провели роз’яснювальний семінар для працівників навчально-виховних закладів

В Житомирському районі за ініціативи керівника Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області Бориса Гущина спільно з начальником відділу освіти, національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської райдержадміністрації Русланою Дмитрієвою, 27 лютого було проведено семінар-нараду на тему «Проблемні питання щодо впровадження системи НАССР на харчоблоках навчально-виховних закладів району та попередження потрапляння в обіг фальсифікованої молочної продукції».
Участь у нараді взяли голова Житомирської райдержадміністрації Юрій Оханський, заступник голови районної ради Василь Стах, представники відділу освіти Житомирської РДА.
Захід був орієнтований на керівників, медичних працівників та кухарів ЗОШ та ДНЗ району, суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво та обіг молочної продукції.
Одне з основних питань, що виносилось до обговорення та вивчення на нараді – це впровадження системи НАССР на харчоблоках у загальноосвітніх та дошкільних закладах Житомирського району.
Зазначену тематику у своїй доповіді висвітлив представник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Семчук. Окрему увагу було приділено питанню вхідного контролю сировини та продукції, що надходять на харчоблоки, вимогам до постачальників харчових продуктів та дотримання санітарно-гігієнічних вимог працівниками харчоблоків.
Також було висвітлено питання щодо недопущення обігу фальсифікованої молочної продукції у навчально-виховних закладах Житомирського району .
Крім того, велику увагу учасників семінару було приділено питанням щодо запобігання занесенню і поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19. Основний меседж голови райдержадміністрації з цього питання полягав у тому, що наразі усі ми маємо не допустити поширення панічних настроїв серед населення та дотримуватися відповідних рекомендацій щодо профілактики захворювання.