Упродовж останніх двох тижнів у Житомирському районі за ініціативи начальника Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Бориса Гущина проводяться наради, де обговорюються питання щодо забезпечення якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти району. 09 лютого відбулась така нарада з керівництвом Березівської сільської ради.
Борис Гущин відкрив нараду та висвітлив актуальність проблеми збереження та зміцнення здоров’я дітей, акцентувавши особливу увагу на важливості створення належних соціально-економічних умов, серед яких безпека харчування є однією з пріоритетних та наголосив, що потрібно об’єднати зусилля, щоб спільно подолати проблеми й виклики щодо системи харчування, які наразі є в закладах освіти.
У ході зустрічі спеціалісти Житомирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області надали детальні роз’яснення основних вимог Санітарного регламенту для закладів середньої освіти, який набрав чинності 1 січня 2021 року та детально доповіли про основні положення, принципи та програми передумов впровадження НАССР на харчоблоках закладів освіти.
Загалом захід відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники наради мали можливість поставити питання та отримати на них змістовні та інформативні відповіді. З боку спеціалістів Держпродспоживслужби було висловлено готовність у разі потреби надавати методично-консультативну допомогу з метою сприяння організації якісного та безпечного харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти району.