Обговорено питання організації  якісного та безпечного харчування дітей

якість харчування

25 лютого спеціалісти Житомирського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області долучились до нарад, які були організовані Новогуйвинським та Глибочицьким відділом освіти та обговорили питання щодо забезпечення належних умов для безпечного та якісного харчування дітей. До участі та обговорення долучились керівники та працівники харчоблоків закладів освіти.

«Від якості їжі залежить фізичний розвиток дитини, її здоров’я та самопочуття, а це, у свою чергу, впливає на розумовий та інтелектуальний розвиток дитини, її настрій і психічний стан, здатність засвоювати навчальний матеріал. Саме тому з ініціативи та під патронатом Першої леді України сьогодні активно впроваджується реформа шкільного харчування, яка знайшла свою підтримку в суспільстві. Проте для успішної реалізації цієї реформи, адміністрація закладів освіти зобов’язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи НАССР. І ми маємо це зробити. Адже в нас є спільна мета – виростити і виховати здорових, розвинених та освічених громадян України», – наголосив начальник Житомирського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Борис Гущин.

Начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Геннадій Журавель детально доповів про основні положення, принципи та програми передумов впровадження НАССР на харчоблоках закладів освіти. Крім того, проінформував учасників зустрічі про основні вимоги до продуктів харчування (сировини), до постачальників продуктів харчування та осіб, які задіяні у процесі організації харчування дітей у школах та садочках.

Лариса Зембицька, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, проінформувала учасників наради про основні вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набув чинності з 1 січня 2021 року. Також вона наголосила щодо необхідності постійного контролю якості питної води.

«Наша функція – перевірити і допомогти закладам забезпечити відповідні санітарні умови. Ми працюємо з однією ціллю – забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», – підсумував Борис Гущин.

Загалом захід відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники наради  мали можливість поставити питання та отримати на них змістовні та інформативні відповіді. З боку спеціалістів Держпродспоживслужби  було висловлено готовність у разі потреби  надавати методично-консультативну допомогу з метою сприяння організації якісного та безпечного харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти району.