У Озерному відбулася урочиста церемонія закриття регіональних курсів професійного навчання військовослужбовців

курсиНАТО

Відбулася урочиста церемонія закриття регіональних курсів професійного навчання військовослужбовців Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету за програмою НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців.
Захід пройшов 10 квітня в рамках програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців в читальній залі бібліотеки 52 Гарнізонного будинку офіцерів у смт Озерне. У ході церемонії відбулося вручення свідоцтв та сертифікатів 30 випускникам регіонального курсу професійного навчання військовослужбовців за напрямком підготовки «Дизайн».
Починаючи з 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми соціальної адаптації та перепідготовки колишніх професійних військовослужбовців, та таких, які невдовзі залишать лави військових та прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері.
Мета Програми – підтримка України у питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців.
На сьогоднішній день Програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямками, як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден та ін.
У рамках Програми НАТО навчання можуть пройти професійні військовослужбовці, заплановані до звільнення з лав військових протягом року від дати початку курсу та професійні військовослужбовці, що залишили лави військових протягом 3 років до початку курсу.
З 2015 року, як відповідь на кризову ситуацію на Сході України, Програма НАТО з соціальної адаптації військовослужбовців розширила критерії прийняття, включивши професійних військовослужбовців, що вийшли з лав Збройних Сил протягом останніх 10 років від дати початку курсу, стали учасниками АТО/ООС та заплановані до звільнення протягом року від дати початку курсу.
Відповідно до мети програми діяльність Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації включає перенавчання на цивільні спеціальності осіб, звільнених з лав Збройних Сил України та надання допомоги у їх профорієнтації та пошуках роботи.
На сьогоднішній день військовослужбовці мають можливість пройти підготовку за наступними спеціальностями: «Менеджмент»; «Облік і оподаткування»; «Дизайн»; «Телекомунікації та радіотехніка»; «Комп’ютерна інженерія».