Проведено четверте позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС

коронавірус

16 березня, як і було заплановано, проведено четверте позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому розглядалися можливі шляхи фінансування непередбачуваних видатків на придбання необхідних засобів захисту для персоналу КНП «Центральна районна лікарня» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської районної ради на випадок контактування із особами, які мають ознаки захворювання на COVID-19.
Відповідно до розробленого кошторису, задля посилення контролю за епідеміологічною ситуацією у районі, загальна потреба у коштах по КНП «ЦРЛ» на ці цілі становить 1 млн 759 тис грн. Додаткового фінансування у сумі 1 млн 543 тис грн потребує КНП «ЦПМСД» Житомирської районної ради.
З огляду на це, прийнято рішення спрямувати на цілі частину коштів з резервного фонду районного бюджету та певну суму коштів за депутатською квотою. Для цього 18 березня буде проведено позачергову сесію районної ради.
Певну суму можуть виділити з обігових коштів самі медустанови. Ці видатки буде погашено за рахунок перевиконання районного бюджету за перший квартал поточного року.
Окрім цього вирішено звернутися до сільських рад ОТГ для термінового скликання позачергових сесій для виділення коштів з відповідних сільських бюджетів.