У Житомирському районі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

день вшанування

14 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Житомирському районі пройшли урочисті заходи з цієї нагоди.
Так, у малій залі засідань районної ради проведено традиційну зустріч воїнів-інтернаціоналістів з представниками влади та патріотичну концерту програму за участі кращих аматорів сцени району.
Цьогоріч з вітальним словом до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Юрій Оханський, заступник голови районної ради Василь Стах та депутат райради Василь Козел.
Як було зазначено, 15 лютого 1989 року, 31 рік тому, для наших солдатів закінчилася афганська війна. Саме тому, у ці лютневі дні ми щороку вшановуємо усіх, хто долучився до виконання інтернаціонального обов’язку. У цей день ми згадуємо тих, кого втратили в Афганістані та інших гарячих точках.
Незаперечно, та війна залишила невиліковні рани не лише в учасників бойових дій, але й у наших душах. Загалом Україна втратила близько 4 тис. молодих хлопців, 6 тис. стали інвалідами, ще 72 чоловіки залишились у полоні або пропали безвісти. У числі тих, хто не повернувся з афганської війни є імена й восьми уродженців Житомирського району.
Їх пам’ять було вшановано цього дня у Березівці, де біля сільської школи розташовано меморіал загиблим у ході Афганської війни землякам. Тут провели жалобний мітинг та покладання квітів. А місцевий священик о. Сергій здійснив заупокійну літію за загиблими воїнами-афганцями.