13 листопада у великій залі засідань районної ради проведено кущовий семінар з керівниками, відповідальними особами закладів освіти Житомирського, Брусилівського, Коростишівського, Малинського, Радомишльського та Черняхівського районів та операторів ринку, що здійснюють харчування дітей, щодо дотримання вимог чинного законодавства при організації харчування та недопущення виникнення і розповсюдження ГКІ і харчових отруєнь.
Відкрила засідання начальник відділу освіти, національно-патріотичного виховання, молоді і спорту Житомирської РДА Руслана Дмитрієва. Після неї слово взяв начальник Житомирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Борис Гущин.
З питання щодо дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування в закладах освіти доповіла головний с спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Людмила Гайдукевич.
Щодо підсумків здійснення санепіднагляду в загальноосвітніх закладах Житомирського району та наявних проблемних питань виступила начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Житомирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в області Лариса Зембицька.
Про сучасні вимоги до безпечності харчових продуктів, умови транспортування і зберігання, організації та контролю технологічних процесів приготування страв (запровадження системи НАССР) учасників семінару інформував начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в області Олександр Семчук.