На підсумковій сесії освітян Житомирщини представили результати “Спільно до навчання” за підтримки ЮНІСЕФ

Лише за перший квартал реалізації крос-секторального проєкту ГО “НУО “Ін Тач Юкрейн Фундейшн” за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) вже проведено багато активностей та передано матеріально-технічного забезпечення для навчальних закладів Житомирської області. Про результати роботи, діючі активності та плани для найшвидшої реалізації далі.

До загальноосвітніх та дошкільних закладів Житомирщини вже направили:

.

107 наборів “Школа в коробці”;

573 ноутбуки для вчителів для підтримки процесу навчання;

30 резервуарів для укриттів;

318 групових наборів для індивідуальних та командних видів спорту;

100 гігієнічних наборів.

“Крім того, підтримуємо вчителів, які організовують “catch up” класи для занять з дітьми, які з певних причин відстають від навчальної програми. З ними займаються, аби “підтягнути”, допомогти засвоїти навчальний матеріал з певного предмету, якщо дитина пропустила, наприклад, через хворобу. З ГО “НУО “Ін Тач Юкрейн Фундейшн” вже співпрацює 403 вчителі, які проводять додаткові заняття з української мови, математики, початкової освіти”, – розповіла керівник крос-секторального проекту Маргарита Сіранчук.

Шкільні вчителі та психологи ще мають можливість приєднатися до цієї програми за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflR8CKpIg37vH52-bPuwgfbprkcD46PG-9PTwFcKOcbEgV6w/viewform

Така ж програма вже стартувала і для педагогічних працівників дошкільних закладів освіти. Тож є можливість зареєструватися, аби долучитися до масштабного освітнього проекту в області за підтримки ЮНІСЕФ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtyYfzOBoJsE3MNFmItwJUwjPbhJQwRyeqU-4aPO_YWiGgMQ/viewform .

Також Житомирщиною мандрують 3 мобільні освітні команди, створені в межах проекту ГО “НУО “Ін Тач Юкрейн Фундейшн” за підтримки ЮНІСЕФ, які їздять до найвіддаленіших населених пунктів. Кожна зустріч мобільної освітньої команди із школярами – це унікальна освітня подорож із такими зупинками:

  • Станція “Мінна безпека”;
  • Станція “Освітня” (розвиваючі заняття з навчальних предметів: (українська мова, математика, історія України, біологія та інших);
  • Станція “Творча/психологічна”.

Мобільні освітні команди вже відвідали 22 громади Житомирської області. І продовжують проводити для дітей інтерактивні навчальні заняття, аби охопити всі громади.

Уже наступного року на Житомирщині будуть відкриті 17 STEM-хабів. Наразі тривають закупівлі обладнання для STEM-лабораторій. Також на стадії закупівлі і освітні хаби, які незабаром запрацюють у 10 громадах області. Це ті освітні локації, які будуть доступні для всіх школярів, а не для певного навчального закладу.