У Хорошеві відкрили денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. ФОТО

Війна в Україні жодним чином не скасовує таке ганебне явище, як домашнє насильство та насильство за ознакою статі,  а навпаки, тільки загострює проблему. Тому поява безпечних прихистків для тих, хто потерпає від домашніх тиранів, є якраз на часі.

Сьогодні у Житомирському районі з’явився ще один денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Його урочисто відкрили в селищі Хорошів.

Участь у заході з такої  нагоди взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, начальник Житомирської РВА Олександр Хомич, Хорошівський селищний голова Володимир  Столярчук, інші посадові особи, жителі громади.

Завдяки ініціативі першої леді України Олени Зеленської Хорошівська селищна рада отримала державну субвенцію на створення  спеціалізованого закладу в сумі 445 тисяч грн. Ці кошти були спрямовані на капітальний та поточний ремонти, придбання меблів, господарських та товарів першої необхідності.

Денний центр розрахований на шість ліжко-місць. Тут крім безпечного та комфортного перебування, постраждалій особі обов’язково буде надаватися первинна психологічна підтримка, соціально-медична та юридична допомога.

Символічно, що відкриття центру відбулося в рамках  всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка має на меті привернути увагу суспільства до того, що  будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.