Відбулося засідання комісії з питань альтернативної (невійськової) служби при ЖРДА

Сьогодні, 2 вересня, під головуванням першого заступника начальника Житомирської районної військової адміністрації В’ячеслава Авраменка відбулося засідання комісії з питань альтернативної (невійськової) служби при ЖРДА.

Члени комісії розглянули питання про направлення для проходження альтернативної (невійськової)  служби 18-річного юнака,  котрий входить до однієї з релігійних організацій, віровчення якої не допускає користування зброєю.

За результатами обговорення комісія вирішила підготувати проєкт розпорядження начальника ЖРВА про направлення юнака на альтернативну (невійськову)  службу в разі придатності до військової служби, яку має встановити призовна комісія.

Довідково. Альтернативна (невійськова) служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. На таку службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу та особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням, надавши відповідний підтверджуючий пакет документів.