Здорове, корисне та смачне: презентовано нове меню, яке було розроблено в рамках реформування системи шкільного харчування, що відбувається за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.
Як покращиться харчування в школах:
збільшиться кількість фруктів до 100 г на один прийом їжі;
збільшиться кількість м’яса так, щоб протягом п’ятиденного робочого тижня при одноразовому харчуванні забезпечити дві порції м’яса по 70 г, 100 г або 120 г кожна, залежно від віку дітей;
збільшиться кількість молочних продуктів при формуванні меню;
надаватиметься перевага цільнозерновим хлібобулочним виробам із високим вмістом клітковини з додаванням висівок, насіння.
Шо заборонять і обмежать у шкільних їдальнях:
зменшиться кількість цукру у 2-2,5 рази – до 7,5 г на один прийом їжі;
зменшиться кількість хліба на 1 прийом їжі з 60-80 г до 30-50 г;
насичені жири, зокрема вершкове масло, не мають становити понад 10% від загальної кількості калорій;
плавлений сир не дозволяється;
заборонено використовувати соуси та майонези, крім кетчупу з високим вмістом томатів на 100 грамів продукту.