24 серпня – День Незалежності України!

День незалежності

Шановні жителі району, дорогі друзі!

Сердечно вітаю вас з головним святом країни – Днем Незалежності!

Три десятиліття тому Україна відновила державну незалежність – нарешті здійснилася одвічна мрія українців жити у вільній, соборній, суверенній країні. За це непереборне прагнення століттями боролися і клали голови кращі сини і доньки нашого багатостраждального  народу.  У 1991 році Акт про державну незалежність та результати Всеукраїнського референдуму стали найпереконливішим підтвердженням волі українців.

Однак життя продовжує випробовувати нас на міцність та витривалість: свій 31-й День народження Україна зустрічає в умовах повномасштабної війни.

Сьогодні, коли російський агресор зазіхнув на українську державність, ми не маємо права перекреслити наше найцінніше надбання, віддати на поталу ворогові свою країну. На увесь світ українці заявили, що для нас незалежність і Україна  – понад усе! Згуртувавшись  у міцний кулак, завдяки звитязі  Збройних сил України, потужній міжнародній підтримці, уже довгих шість місяців ми даємо гідну відсіч агресору.

Надто високою ціною оплачується шлях України до самовизначення – життями відважних захисників і захисниць. Але прийдешня перемога неминуча, бо волелюбну націю ще ніколи і нікому не вдалося підкорити. Україна була, є і буде!Тож нехай нинішнє свято додасть нам сил, здоров’я, життєвої наснаги, стане могутнім стимулом для перемог на трудових і військових фронтах заради мирного майбутнього України.

З Днем Незалежності, рідна країно!

З повагою

начальник Житомирської

районної військової адміністрації

Олександр ХОМИЧ